-->

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Προσοχή ! Δες γιατί μας δουλεύουν και διέδωσε το ....


Μετά την ένοχη σιωπή όλων το ΜΜΕ Ελλάδος και εξωτερικού ο καθένας για τους λόγους του, ολόκληρο το Παρασκευοσαββατοκύριακο, συνθέτουμε ένα παζλ αποδείξεων για του βρισκόμαστε μετά την ολοκλήρωση του περίφημου πλέον PSI που τόσο χαρά έδωσε σε όλους τους Εθνοσωτήρες μας.
Ως προς τι όμως η χαρά ?



Μου θυμίζει τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Γιώργο Πολυχρονίου, όσοι τον θυμούνται φώναζε "εκατομμύριααααα", φυσικά αυτός δεν φώναζε για τα κέρδη που θα έπαιρναν οι παίχτες, στην προκειμένη περίπτωση ο λαός, αλλά φώναζε για τα εκατομμύρια που έπαιρνε εκείνος, με τα γυρίσματα του Τροχού της Τύχης. Έτσι λοιπών και αυτοί όλοι πανηγυρίζουν γιατί έφεραν εις πέρας την αποστολή που τους ανετέθη. 
Όπως λοιπόν αναφέρουν "Τα Νέα" σε δημοσίευμα τους για τους ορισμούς των λέξεων που ακούμε τελευταία η ISDA είναι : .....


ISDA: Η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) είναι ο φορέας που συγκροτείται από στελέχη μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων και αποφασίζει για το εάν συμβάντα όπως η αλλαγή των όρων πληρωμής του χρέους, η αδυναμία πληρωμής του χρέους και η πτώχευση αποτελούν Πιστωτικό Γεγονός (Credit Event) και συνεπάγονται την πληρωμή των CDS.
Και ....
Selective Default: Επιλεκτική χρεοκοπία είναι το καθεστώς αξιολόγησης που δίνουν οι οίκοι στις περιπτώσεις που μια χώρα ή επιχείρηση προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους με δυσμενείς όρους για τους δανειστές, είτε μειώνοντας το ύψος της πληρωμής, είτε αλλάζοντας τους αρχικούς όρους των ομολόγων.
Δείτε τώρα με προσοχή τη δήλωνε ο Ευ. Βενιζέλος πριν λίγους μήνες ......


Αφού έχετε λοιπόν άποψη δείτε και ΕΔΩ τι λέει το επίσημο σαιτ της ISDA
"Η αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα είναι πιστωτικό γεγονός σύμφωνα με το άρθρο 4. 7(α) της ISDA".
Η επιτροπή διαπίστωσε ότι η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί σε σχέση με τις εκκρεμείς συναλλαγές CDS στις 19 Μαρτίου. H ISDA έχει δημοσιεύσει μια λίστα με υποχρεώσεις που εγγυάται η Ελληνική Δημοκρατία. Ο κατάλογος αυτόςέχει δημοσιευτεί.....
ΕΔΩ 
Δηλαδή την επόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου που θα έχει εκλεγεί πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να έχει οριστεί και ημερομηνία εκλογών τι θα γίνει ?
Μήπως μερικά ξένα blogs και site έχουν δίκιο που δίνουν ημερομηνία επίσημης Χρεοκοπίας στην Ελλάδα την 23 Μαρτίου έχουν δίκιο ? Γιατί ανεπίσημη Χρεοκοπία από την στιγμή που ενεργοποιήθηκαν τα CDS έχει γίνει και όχι "Επιλεκτική" γιατί κατά τα λεγόμενα του Ευ. Βενιζέλου στην "επιλεκτική χρεοκοπία" τα CDS δεν ενεργοποιούνται !
Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα ? κοντός ψαλμός......

Δεν υπάρχουν σχόλια: